in

Veljoviću određen pritvor do 30 dana

Bivšem direktoru Uprave policije Crne Gore Veselinu Veljoviću određen je pritvor do 30 dana, odlučila je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša.

Veljoviću je pritvor određen kasno sinoć nakon što ga je Mugoša saslušala.

Pritvor je određen i Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkiću, kao i Aleksandru Mrkiću koji je u bjekstvu.

Mugoša je odluku donijela na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, koje je za ovu četvorku tražilo pritvor od 30 dana.

Pritvor je Veljoviću, Nikočeviću i Nikoli Mrkiću određen zbog mogućeg bjekstva, uticaja na svjedoke i saučenike u okviru istrage Specijalnog državnog tužilaštva koje ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja i krijumčarenja cigareta.

Veljoviću se na teret stavlja da je Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja cigareta.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić saopštio je da su prepiske iz “Skaj” aplikacije bile povod za formiranje predmeta protiv Veljovića, Nikočevića i dvojice Mrkića, te da ima informacije da se Aleksandar Mrkić ne nalazi na teritoriji Crne Gore, ali da smatra da će veoma brzo biti uhapšen.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je da Veljovića sumnjiče da je Aleksandru Mrkiću, za kojim policija traga, odavao informacije u vezi sa švercom cigareta.

Veljović, Nikočević i Mrkić uhapšeni su u ponedjeljak, 24. jula.

Novi trend i među turistima iz Srpske: Na more za sitan novac

Podrška za Vulina i iz Srebrenice