Nekoliko stotina državljana Rusije glasalo je na biračkom mestu u ruskoj školi u Beogradu.

Biračko mesto biće otvoreno od 8 do 20 časova.

Već u prvim minutima nakon otvaranja biračkog mesta, na ulazu se stvorio red od nekoliko stotina građana Rusije koji su želeli da glasaju. Mnogi su na glasačko mesto stigli sa decom.

Na biračkom mestu glasao je i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

„Najvažnije je da u ovom trenutku sve teče mirno i bezbedno. Veoma je važno da sve ostane tako, kako bi ljudi mogli mirno da realizuju svoje glasačko pravo. Što se tiče bezbednosnih pitanja, važno je da je srpska strana, da su srpske vlasti bile izuzetno konstruktivne i prihvatile su sve naše zahteve za pomoć u bezbednosti, za razliku od mnogih evropskih zemalja“, rekao je Bocan-Harčenko.

„Očekujemo, prema spiskovima, više od šest hiljada birača, ali mislim da će u skladu sa tim koliko intenzivno teče proces glasanja, biti mnogo više, s obzirom na to koliko se državljana Rusije nalazi u Srbiji“, zaključio je ambasador.

U Rusiji se 17. marta održavaju predsednički izbori. Ovo su prvi predsednički izbori na kojima glasaju i stanovnici novih ruskih regiona ─ Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti.

Građani biraju između četiri kandidata – pored aktuelnog predsednika Vladimira Putina, na spisku kandidata su i lider desničarske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slucki, lider komunista Nikolaj Haritonov, kao i Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju „Novi ljudi“.Izvor:
Share.