in

Uhapšeni supružnici koji su ucjenjivali trenera: Objavićemo kompromitujuće snimke sa tobom i sestrom

Supružnici J.N. (30) i J.T. (27) iz Zemuna saslušani su u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo iznuda.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, u prethodnom periodu oštećenom L. L. (28) i njegovoj supruzi L. Z. (28) upućivali su prijetnje i oštećenog ucjenjivali da će kompromitujući snimak na kom se on nalazi, poslati članovima njegove porodice, poslovnim saradnicima i roditeljima djece čiji je trener u fudbalskoj školi “Zmaj” u Zemunu.

Podigli novac

– Na ovaj način osumnjičeni su od oštećenog iznudili neutvrđeni novčani iznos, nov mobilni telefon koji je oštećeni predao osumnjičenoj odmah pošto je, na njihov nagovor, zaključio ugovor sa MTS-om, predaju kartice tekućeg računa sa kog su podigli gotov novac u iznosu od 45.000 dinara (oko 752 KM), a zatim su mu ponovo upućivali prijetnje i ucjene da će pored kompromitujućeg snimka na kom se on nalazi objaviti i kompromitujući snimak njegove sestre, te su zahtjevali da im preda novac u iznosu od 200.000 dinara (3.346 KM) kako to ne bi učinili – rekli su iz Trećeg OJT.

Osumnjičeni je saslušan i zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija s obzirom da je prilikom pretresa stana u Zemunu, u kom osumnjičeni stanuju, pronađena jedna ručna bomba.

Određen pritvor

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenima odredi pritvor, te je pritvor u trajanju od 30 dana određen u odnosu na osumnjičenog s obzirom da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ponovo učiniti krivično djelo, dok je u odnosu na osumnjičenu donio rješenje kojim joj se zabranjuje prilaženje, sastajanje i komunikacije sa određenim licima.

Oni su uhapšeni i saslušani nakon proaktivne istrage koju je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Direkcijom policije Policijskom upravom za grad Beograd Drugim odjeljenjem Uprave kriminalističke policije.

Čeferin za britanske medije: Srbija ima pravo da igra sa Rusijom

Tri američka vojnika ubijena u Jordanu, desetine ranjenih