in

Ubica porodice Đokić pokušao da prebaci krivicu na svoje sinove

Uhapšeni G.DŽ. (52) zbog ubistva Đokića, navodno je na saslušanju zločin pokušao da prebaci na svoje sinove, pišu beogradski mediji.

On je osumnjičen da je oteo, a potom hicima iz pištolja ubio Gordanu, Gorana i njihovu kćerku Lidiju Đokić, pokušao je da se izvadi tako što je za zločin optuživao svoja dva sina, navode beogradski mediji.

G.DŽ. je vatrogasac u penziji i ima dva sina, jedan radi takođe kao vatrogasac, a drugi je zaposlen u Vojsci Srbije.

Policija je, prema navodima medija sasušala i sinove i suprugu uhapšenog, a svi su prošli poligraf.

Prema informacijama iz medija, uhapšeni za brutalno ubistvo je rođak ubijene porodice, godinama im je prao automobil u kojima su držali novac.

Poznavali su se cijelog života, a i živjeli su blizu.

Uhapšeni je znao gdje Goran Đokić čuva novac, a navodno je unaprijed isplanirao ubistvo.

Ministar Aleksandar Vulin je danas naglasio i da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

MUP je u saopštenju potvrdio da je pronađen novac koji je najvjerovatnije pripadao ubijenim Đokićima, a mediji prenose da je u dvorištu jednog od sinova G.DŽ. policija je pronašla 43.000 evra, za koje se sumnja da su dio novca koji im je kobne večeri otet.

U dvorištu jednog od dva sina osumnjičenog policija je pronašla zakopan novac i sumnja se da ga je tu upravo zakopao otac u pokušaju da sinu smjesti krivicu za ubistva, navode mediji.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo.

Bajden zaprijetio Kini: SAD će braniti Tajvan

Uručena posthumna odlikovanja porodicama poginulih boraca iz Brčkog i Bijeljine