in

U Vukovaru tukli djecu od 15 godina jer im se učinilo da su Srbi?

U centru Vukovara, u subotu oko 22.25 časova, došlo je tuče u kojoj je više dječaka povrijeđeno, a neki su zadobili i teške telesne povrede, piše Večernji list.

“Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć 6. januara 2024. godine primila dojavu da je u Vukovaru, Ulica Josipa Jurja Štrosmajera, oko 22.25, došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo je angažovana hitna medicinska pomoć i u toku je sprovođenje kriminalističkog istraživanja kako bi utvrdili sve činjenice tog događaja“, stoji u saopštenju Policijske uprave vukovarsko – srijemske.

Večernji list piše da, “kako to i najčešće bude kod ovakvih događanja u Vukovaru u prvi trenutak se mislilo da se radi o međunacionalnom sukobu i da su se sukobile dvije navijačke grupe”. Međutim, kako piše Večernji list, ovaj put se nije to dogodilo što “potvrđuju i objave roditelja neke od dece koja su pretučena”.

Tako u jednoj objavi stoji: “Samo da se zna BBB (Bed Blu Bojsi) Vukovar počeli i hrvatsku decu od 13-14-15 godina premlaćivati”.

Prema informacijama od članova porodice pretučene djece sve se događalo u centru Vukovara i u trenutku kada su pretučena djeca šetala gradom.

“To su djeca koja se znaju od prvog razreda osnovne škole. U gradu uveče šetaju gradom i druže se. To su sve djeca od 15-ak godina. Njih je u društvu bilo desetak. Napali su ih stariji mladići, pripadnici BBB Vukovar, koji su hodali ispred njih. Kako su nam djeca prenijela oni su u jednom trenutku čuli da neko od djece ima drugačiji naglasak pa su mislili da se radi o ‘delijama'”, kažu sagovornici Večernjeg lista.

Odmah potom su ih napali i, kako su im djeca poslije prenijela, počeli tući rukama i nogama.

Od njih desetak, nekoliko ih je uspjelo pobjeći ali ih je šestoro pretučeno od kojih je njih troje brutalno pretučeno i prevezeni su u KBC Osijek. Kažu kako ih je četvoro ostalo bez svijesti te da d‌jeca imaju i frakture jagodičnih kostiju. Navodno da će neka od njih morati i na operacije. Nakon toga su se napadači razbježali.

Užas u Banjoj Luci nakon ponoći, žena izbola muža nožem

Pjevačici bivši poslao buket na nastup, ona opsovala i cvijeće bacila s pozornice (VIDEO)