in

U Nikšiću održan skup podrške Rusiji, Putinu…

Veselin Đoković je kazao da svi znaju da je Rusima “rat nametnut od Nato pakta i EU i kriminalnih grupacija”.

I večeras su na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću sedmi bataljon, Zavjetnici- Tvrdoš, grupa Nikšićani i Stupovi organizovali skup podrške Rusiji.

Nosili su trobojke i ruske zastave, Putinovu sliku i klicali Rusiji, dok su išle ruske pjesme.

Veselin Đoković je kazao da su se okupili “da podrže pravoslavnu braću Rusije i da im odaju priznanje što u 22. vijeku ustadoše da zaštite pravoslavno stanovništvo u Ukrajini”.

Ponovio je da svi znaju da je Rusima “rat nametnut od Nato pakta i EU i kriminalnih grupacija”.

“Nisu mogli Rusi da gledaju kako narod strada u Donbasu i Lugansku, gdje je od 2014. ubijeno 14.000 ljudi, među kojima je 500 djece”, kazao je Đoković.

Kako je istakao smatra da je Dritanu Abazoviću bilo “ljudskije da je poveo Eskobara malo do Murina da vidi žrtve Nato pakta”.

“Ima li išta sramnije u Crnoj Gori nego biti poslušnik stranih ambasada i EU pod komandom Nato pakta. Sve što im narede oni će da urade našoj divnoj CG, a nas što podržavamo Ruse – Putina, nems čime nas neće nazvati”, kazao je Đoković.

Pozvao je narod da kazne sve koji hoće da “uzmu vjeru i naciju”.

“Srbi – nema nazad, iza je Rusija”, zaključio je Đoković i poručio Putinu i “ruskoj braći da odrade posao do kraja i unište Nato pakt i EU”.

Mišo Sekulović, iz pravoslavnog bratstva Stupovi, kazao je da je Rusija “kao zaštitnica pratila Crnu Goru tokom istorije koja je obilježila vjekovnu borbu Crne Gore za slobodu”.

“Nesebično Rusija je pomagala Crnu Goru u političkom, društvenom, kulturnom životu, tako da je od primarnog značaja sačuvati bratski odnos pravoslavnih država koje su povezane duhovno”, kazao je Sekulović i podsjetio na istorijske veze Crne Gore i Rusije.

Kako je kazao, često je Crna Gora dobijala značajnu novčanu i vojnu podršku kako bi se borila za slobodu.

“Znala je Crna Gora i dalekom japanskom carstvu objaviti rat, kako bi stala na stranu Rusije, za koju se često govorilo da je majka, i da njeno sunce sa istoka ima tu toplinu”, kazao je Sekulović.

Istakao je da narod Crne Gore osuđuje odluke političkog vrha koje su usmjerene protiv Rusije.

“Podrška Rusiji i ruskom narodu u Ukrajini sa nadom da će rat što prije biti završen, tako što će narod u Ukrajini prepoznati sluge zapada u liku komičara koji ih vodi u tragediju služeći interesu Amerike. Nasljednici neonacističke, banderovske hunte godinama su ubijali narod Donbasa i sada im je cilj Rusiju prikazati agresorom.Amerika je prekršila svaki prethodni dogovor o širenju NATO pakta prema Rusiji, a u međuvremenu posijala svoju demokratiju u Jugoslaviji, Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji… kao i mnogim drugim državama”, kazao je.

“Zaštitnica pravoslavlja uvijek će imati našu podršku, molimo se za našu pravoslavnu braću. Našu molitvu neće zaustaviti cenzura zapadnih medija”, zaključio je.


Nestvarni Avramović razbio Zvezdu i doneo osvetu Partizanu!

Ukrajinski teniser koji je otišao u rat objavio sjajnu poruku koju mu je poslao Đoković