in

U kamionu iz BiH hrvatska policija otkrila 87 migranata

Prilikom granične kontrole u ponedeljak uveče policija je pronašla 87 ilegalnih migranata u teretnom vozilu s prikolicom, kojim je upravljao 57-godišnjak iz BiH,saopštila je Policijska uprava karlovačka.

Iz PU su naveli da je petoro migranata “izrazilo namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu”, a da je ostalima odbijen ulazak u Hrvatsku.

Vozač je pritvoren, a krivična prijava protiv njega proslijeđena je Državnom tužilaštvu.

Dodaju da je u subotu uveče policija na području Cetingrada zaustavila automobil iz BiH koji je vozio 36-godišnjak iz BiH, a u vozilu je bilo pet ilegalnih migranta, od kojih je jedan bio u prtljažniku.

-Policija je od prošlog četvrtka do ponedjeljka u Karlovačkoj županiji sprovela u šest odvojenih slučajeva istrage protiv 11 muškaraca, osumnjičenih za krijumčarenje 117 ilegalnih migranata – istakli su u policiji.

Službenici Direkcije policije u Slunju su u prošli četvrtak zaustavili i kontrolisali automobil bugarskih registracija kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Bugarske i zatekli šest stranaca. Istragom je utvrđeno da su dva dana prije toga nezakonito noću prešli hrvatsku državnu granicu i da im je pomagao 56-godišnji Bugarin, kao prethodnica u posebnom automobilu kako bi izbjegli nadzor hrvatske policije, prenosi Hina.

Istog dana uveče pogranični policajci iz Cetingrada u saradnji s kolegama iz direkcije zaustavili su dva automobila rumunskih registracija. Jedan automobil je vozio 38-godišnji državljanin Rumunije i zatečeno je osam stranaca koji su nezakonito prešli granicu Hrvatske.

U nedjelju je u Slunju u automobilu poljskih registracija, koji je vozio 51-godišnjak iz Kazahstana, policija pronašla četiri ilegalna migranta.

U večernjim satima u nedelju policija je u Karlovcu u automobilu zagrebačkih registracija koji je vozio 38-godišnjak iz Hrvatske, zatekla šest stranih državljana koji su nezakonito prešli granicu i protiv vozača će biti podnijeta krivična prijava.

„Napad na predsednika RS je napad na svakog stanovnika“: U Banjaluci bilbordi podrške Dodiku

Od ratnog zločinca Mahmuljina godinu dana ni traga ni glasa