in

U Beogradu uhapšen ubica Damir Mehić koji je u Tuzli osuđen na 17 godina zatvora

Damir Mehić zvani Bibi uhapšen je na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” pri pokušaju ulaska u Srbiju na osnovu falsifikovanih ličnih dokumenata, saznaje Klix.ba.

Kako saznajemo on je koristio lažno ime i pasoš Republike Srbije.
Mehić je osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva u Tuzli, a nakon bjekstva Interpol je za njim raspisao potjernicu.

Mehić je uhapšen na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” gdje je prilikom pokušaja ulaska u Srbiju pružio na uvid policijskim službenicima falsifikovana dokumenta za utvrđivanje identiteta, zbog čega je zadržan i priveden.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je pritvor zbog falsifikovanja ličnih dokumenata, a nakon izvršenih dodatnih provjera, putem Interpola je utvrđeno da se radi o osuđenoj osobi, koju BiH potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora.

Naime, Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet mjeseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle. Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dvije kriminalne grupe.

Nakon ubistva, Mehić se dao u bjekstvo, a uhapšen je u januaru 2018. Godine na Jahorini, po potjernici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova TK.

Dvije godine je proveo u pritvoru, nakon čega je po odluci Kantonalnog suda u Tuzli pušten na slobodu. Sudski proces je okončan, a Mehić je u februaru ove godine osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora. Međutim, ponovo se našao u bjekstvu te je za njim bila raspisana potjernica.

Ognjen Tadić postao savjetnik Milorada Dodika

Rajli: Britanija ne želi da uništi Republiku Srpsku