Treći je dan otkako je u Beogradu nestao 27-godišnji Matej Periš, Splićanin kojem se svaki trag gubi 31. decembra oko 2.30, nakon što je posljednji put viđen u noćnom klubu Gotik.

Od trenutka kada su prijatelji primijetili da Mateja nema, krenula je intenzivna potraga za nestalim mladićem. Međutim, do danas je vrlo malo toga poznato, a na ključna pitanja još uvijek nema odgovora. Zasad je poznato da je mladić napustio klub usred noći te da su ga kamere snimile kako ide prema rijeci.

Policija od juče detaljno pretražuje rijeku i područje oko nje. Kasno sinoć u potragu je krenula i Mreža za opasnost Srbije koja je baterijskim lampama pretraživala područje Ušća. Potraga je trajala cijelu noć, a nastavlja se i jutros. U Beogradu je i Matejev otac.

Matejev otac Nenad ima i dvije kćerke koje su, kako je rekao, potresene cijelim slučajem.

“Rekle su mi: ‘Tata, idi, nađi ga.’ Plan je čekati i moliti Boga, ostat ću kako bih pomogao istražnim organima koliko god to mogu”, rekao je u izjavi za Blic.

Sinoć je za Index rekao da zasad nema nikakvih novih informacija o potrazi za Matejem.

“Došao sam ovdje pomoći policiji u potrazi, a ne odmoći. Neću se petljati u njihov posao, rade ga sjajno i traže mog sina 0-24. Bio sam danas ispred kluba gdje je Matej posljednji put viđen, policija gliserima pretražuje Savu. Stvarno rade odličan posao”, rekao je otac.

Na pitanje zašto je Matejev nestanak prijavljen tek popodne 1. januara iako je nestao oko dva sata ujutro.

“Odmah je prijavljeno policiji, ali zbog procedure je potraga službeno započela nakon što je prošao određen vremenski rok za to. Policija, ovdje u Srbiji, stvarno je krenula raditi posao od prvog trenutka”, dodao je.Izvor:
Share.