in

Srpski dječak i djevojčica pretučeni u opštini Zvečan

Maloljetni K.R. i D.R, brat i sestra, brutalno su sinoć pretučeni u selu Žitkovac, u opštini Zvečan dok su vozili kvad, saopštila je Srpska lista.

ATV
Iz Srpske liste navode da se ”brutalnost Kurtijevih parapolicajaca na sjeveru nastavlja” i da su ponovo na meti srpska djeca na Kosovu i Metohiji.

”Bez ikakvog razloga, ovi kriminalci u uniformama nasrnuli su na djevojčicu i dječaka srpske nacionalnosti i pretukli ih nanjevši im tjelesne povrede zbog kojih su hospitalizovani na KBC Kosovska Mitrovica”, dodaju iz Srpske liste.

Antisrpski režim Aljbina Kurtija čini sve da protera srpski narod, a međunarodna zajednica sa druge strane ne čini ništa da Kurtija i njegove poslušnike koji maltretiraju čak i srpsku djecu pozovu na odgovornost, dodaje se u saopštenju.

”Pozivamo sve građane da brinu o svojoj i bezbjednosti svoje djece, jer je očigledno da međunarodne snage koje su zadužene za bezbjednost nisu u stanju da osiguraju mir za srpsku djecu i Srbe na ovim prostorima, niti žele da preventivno djeluju i rasporede snage na terenu kako bi sprečili Kurtijeve parapolicajce da biju srpsku nejač”, upozorava se u saopštenju iz Srpske liste.

Kancelarija za KiM: Sada jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi na sjeveru

Kancelarija za KiM potvrdila je da su policajci Rosu sinoć u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje srpske djece, K.R. (15) i D.R. (17), ističući da je sada jasno da specijalci tzv. kosovske policije nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sijali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

”Sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na sjeveru Kosova i Metohije. Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sijali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu djecu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora”, upozoravaju iz Kancelarije za KiM.

Dodaju da očekuju hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca.

”Dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kažnjavanja počinilaca. Jedno je izvjesno – dok god je Kurtijeva policija na sjeveru KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbjednosti za Srbe, a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan”, dodaje se u saopštenju.

Akcija “Sliv”: Radnik “Voda Srpske” tražio i uzeo mito (FOTO)

Kako su Novak Đoković i Nikola Jokić postali najbolji na svijetu: Uspjeh uklesan u genima