in

Srbija otkupila zloglasnu Hitlerovu direktivu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija danas na aukciji otkupila naredbu njemačkog kancelara Adolfa Hitlera za napad na Kraljevinu Jugoslaviju i Grčku, jer želi da štiti istoriju i sačuva sve ono što pripada Srbiji.

Vučić je na predizbornom skupu u Užicu istakao da je ona do sada bila u „ko zna čijoj privatnoj kolekciji“, a da će sada biti vraćena u srpske muzeje.

Ipak, Vučić je dodao da ni ovim potezom pojedinci nisu zadovoljni.

„Ali kad pogledate, ni to nije dobro. Kad otvorite stadione i hale, takođe nije dobro. Kad otvorite hram Svetog Save i obnovite desetine manastira i crkava, ni to nije dobro. Pomognete džamije, sve druge, ni to nije dobro“, reče Vučić.

Ranije večeras, Vlada Srbije je objavila da je otkupila na aukciji zloglasnu direktivu br. 25 od 27. marta 1941. godine kojom je njemački kancelar Adolf Hitler izdao naređenje za napad na Kraljevinu Jugoslaviju i Kraljevinu Grčku.

Na osnovu inicijative koju je Muzej žrtava genocida uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i na molbu predsjednika, Vlada Srbije obezbijedila je neophodna sredstva kako bi danas u poslijepodnevnim časovima bio kupljen jedan od najznačajnijih dokumenata za cjelokupnu istoriju srpskog naroda, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ministar Minić: Gradonačelnik Bijeljine opet laže!

Na današnji dan prije 76 godina Palestina je podijeljena na dvije države, rat je uslijedio sutradan