in

Spajić u PES-u predstavljen kao budući premijer, poručio da DPS i URA neće biti u novoj vladi

Pokret “Evropa sad” neće formirati vladu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Građanskim pokretom URA, poručio je predsjednik ovog pokreta Milojko Spajić.

Spajić je poslije parlamentarnih izbora koji su juče održani u Crnoj Gori ocijenio da slave veliku, istorijsku pobjedu.

.Mislim da se u Evropi nikad nije desilo da vanparlamentarna stranka, koja postoji od avgusta prošle godine, pobijedi na izborima, i to one koji su uzurpirali sve resurse države, DPS u prošlosti i URA upravo sad – rekao je Spajić na konferenciji za novinare.

On je naveo da će vidjeti ko se slaže sa njihovim programskim principima, da Crna Gora što prije uđe u EU, da pomognu poreske reforme koje su najavili.

-Očekujemo da će oni koji budu sa nama u Vladi dati sve od sebe da zajednički ostvarimo rezultate za sve građane Crne Gore – istakao je Spajić.

Pokret “Evropa sad” osvojio je najviše glasova na jučerašnjim parlamentarnim izborima, a time i najviše mandata u budućem sazivu Skupštine Crne Gore.

Nosilac izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević očekuje da ih Pokret “Evropa sad” pozove na razgovor, ocijenivši da nema stabilne, demokratske, evropske i građanske vlade bez koalicije.

On je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će koalicija “Za budućnost Crne Gore” imati 15 poslanika u narednom sazivu Skupštine Crne Gore.

Knežević je istakao da su spremni na razgovor i da žele Vladu koja će da trajati četiri godine.

Spajić, koga je član PES predstavio kao budućeg premijera Crne Gore, rekao je da je ovo velika pojbeda za PES, koja se nije desila u Evropi.

Iako do juče vanparlamentarna stranka, PES je postao najveća stranka u Crnoj Gori, rekao je Spajić, koji je konferenciju za novinare u izbornom štabu održao na crnogorskom i engleskom jeziku.

Lajčak: Eskobar i ja nadali smo se boljem rezultatu naše misije

“Orlovi” desetkovani pred Jordan i Bugarsku