in

Sirene za uzbunu, šok bombe i blokada ulica u Severnoj Mitrovici: U toku policijska akcija

U severnom delu Kosovske Mitrovice je u toku akcija kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac pošto je nekoliko stotina građana blokiralo više ulica. Aktivirane su sirene za uzbunu. Prema nezvaničnim saznanjima, slična akcija se trenutno odvija i u Zvečanu.

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raksrnice, javlja RTS.

Kako navodi portal Kosovo onlajn, prema nezvaničnim saznanjima, kosovska policija je upala jednu od gradskih apoteka gde su proveravali kosovske carinske papire.

Nakon toga su se okupili građani, izražavajući nezadovoljstvo policijskom akcijom, a situacija je eskalirala kada je kosovska policija počela da baca šok bombe i suzavac.

“Upadaju u magacine, prodavnice, apoteke ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konsultacija i pripreme sa policijom u severnom delu Mitrovice”, rekli su RTS-u očevici.

Prema saznanjima portala Kosovo onlajn, u toku je akcija policije u više mesta na severu Kosova i Metohije, pored Severne Mitrovice i u Zvečanu, a u ovom trenutku nema potvrđenih podataka da li su angažovani i pripadnici Rosu, već su u akciju uključeni pripadnici interventne policije.

Preminuo mladi rukometaš iz Bijeljine

U toku hapšenje više osoba zbog fingiranja saobraćajnih nesreća