in

Sinoć u kockarnici uhapšen šef mafije

Rulet se okreće i gledaocima je sugerisano da nije pitanje na kojem će broju kuglica biti zaustavljena, nego koja će fabrika, preduzeće, koja neizgrađena bolnica, škola ili vrtić postati ulog na kockarskom stolu.

Izborna kampanja pred lokalne izbore u Nikšiću primiče se kraju. Izborne liste biračima šalju svoje završne poruke, a jedna od njih odlučila je da to učini putem novog video spota u kojem je u dva minuta sažela svoje glavne poruke iz predizborne kampanje.

Novi promotivni spot ove izborne liste nas ovog puta vodi u kockarnicu. Tamo vidimo djevojke i mladiće koji, očito – u odsustvu drugih sadržaja koje bi im zajednica mogla ponuditi – zabavu traže – u kockarnici.

Međutim, kockarnice nisu samo prostori zabave, raskoša i poroka, tamo se nerijetko mogu zateći i mračne figure što se u ovom spotu upravo i događa.

Kriminalan karakter lika koji sjedi za ruletom dodatno je podcrtan dvosmislenim pitanjem krupijea: „Gospodine, da li želite da uložite nešto iz budžeta?“ Pitanje krupijea jasno sugeriše da je riječ o stalnom gostu kockarnice, toliko često viđenom u njoj da i krupije zna za njegovu mračnu naviku da na kocku stavlja novac iz budžeta i kako spot odmiče sve jasnije biva da je riječ o budžetu građanki i građana i Nikšića i Crne Gore.

Rulet se okreće i gledaocima je sugerisano da nije pitanje na kojem će broju kuglica biti zaustavljena, nego koja će fabrika, preduzeće, koja neizgrađena bolnica, škola ili vrtić postati ulog na kockarskom stolu.

Jer lik koji tu sjedi nije odan poroku radi poroka samog, ne treba mu novac, ne igra da dobije, ne igra da bi se zabavio, igra tek da bi pokazao drugima i sebi da mu se može da se kocka sa životima i budućnošću mladih ljudi koji ga okružuju.

Međutim, kuglica na ruletu se zaustavlja na broju 13 koji znači lošu sreću, naročito u sujevjerju kockara, čije će se mračne slutnje ubrzo obistiniti.

No, prije toga, u kockarnici će se pojaviti nosilac jedne liste na nikšićkim izborima i poslati poruku od koje će šef mafije na kojeg ste pomislili pročitavši naslov ovog teksta još više pobjesniti.

Pogledajte šta je poručeno i kako je u kockarnici uhapšen šef mafije.

POSTAO VLAST, DJELUJE KAO OPOZICIONAR! Potezi Draška Stanivukovića izazivaju oprečne reakcije

Cvijanović: Srpska ima plan ukoliko Incko počne smjenjivati zvaničnike