in

Selaković: Više od deset država spremno da povuče priznanje tzv. Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je da je više od deset država spremno da preispita svoje odluke o Kosovu i Metohiji.

Za nama je godina u kojoj je Srbija, kao mala, ali ponosna zemlja, riješena da ljubomorno čuva svoju političku samostalnost i vojnu neutralnost, bila prinuđena da se za svoje interese bori u jednom složenom i problemima bremenitom političkom okruženju – izjavio je Selaković za sutrašnje “Večernje novosti”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ranije da, ukoliko bilo ko donese odluku o priznanju Kosova kao nezavisnog, istog trenutka Srbija će krenuti u kampanju povlačenja priznanja.

Kako su mediji pisali ranije, desetak država je spremno da povuče svoje odluke o priznanju Kosova ukoliko Priština krene u proces ponovnog priznavanja.

Vašingtonskim sporazumom potpisanim u septembru 2020. godine se samozvano Kosovo obavezalo da na 12 mjeseci obustavi svoja nastojanja da se pridruži međunarodnim organizacijama, a Srbija da obustavi svoju kampanju među državama o povlačenju njihovog priznanja nezavisnosti.

Uhapšeni vozač P.D. bio pod dejstvom alkohola

Detalji nesreće u Bijeljini: Dječaka (14) usmrtio automobil, roditelje udarilo drugo vozilo