in

Šapić: Za mene granica između Srpske i Srbije ne postoji

Granica između Srbije i Republike Srpske ne postoji, kao ni između Beograda i Banjaluke, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

“To je jedna posebna veza i emocija koju osećam prema narodu sa ovih prostora i ovde se zaista osećam kao kod kuće. Ovde za mene i ne postoje granice i ukoliko se međusobno ne budemo čuvali u regionu, malo ko će nas čuvati”, rekao je Šapić koji boravi u Banjaluci.

On je istakao da Beograd, srpska prijestonica, treba da bude mjesto okupljanja Srba i da je kao kao gradonačelnik spreman da pruži svaki vid podrške Banjaluci.

“Na velikom događaju u maju “Dani porodice u Beograduž predstavićemo sve gradove u Srbiji, ali smo pozvali i Banjaluku. Očekujemo više stotina hiljada ljudi i u ta dva dana promovisaćemo tradicionalne porodične vrednosti. Ovaj događaj je šansa da pokažemo naše jedinstvo i stanemo iza onih vrednosti na kojima počiva naš narod”, istakao je Šapić.

Na sastanku sa gradonačelnikom Draškom Stanovukovićem zaključeno je da Banjaluka i Beograd sarađuju mnogo godina i dijele iste politike i strategije, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Stanivuković je zahvalio Šapiću za poziv da Banjaluka prisustvuje događaju u maju u Beogradu na kojem će biti prestavljene važne vrijednosti porodica, srpskog naroda i najvećih gradova srpskog naroda.

On je naveo da postoje međusobno uvažavanje, saradnja i bliskost između Banjaluke i Beograda kako bi se razmjenjivale dobre prakse i politike.

Šapić je danas u prvoj je zvaničnoj posjeti Banjaluci od preuzimanja dužnosti gradonačelnika, a prethodno se sastao i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Erdogan otkazao predizborne skupove zbog zdravstvenog stanja

Kristijan Šmit donio odluku o deblokadi Federacije BiH