in

Roditelji nasmrt pretukli dijete od dvije godine

Policija Srbije

Dvogodišnje dijete preminulo je u Zaječaru, nakon što je u Dom zdravlja dovedeno sa povredama, saznaje “Tanjug”. Mediji navode da je stiglo modro.

Dijete je u utorak oko 16 časova dovedeno u Dom zdravlja u Zaječaru, a preminulo je u zdravstvenom centru u tom gradu.

U međuvremenu, iz MUP-a u Zaječaru je saopšteno da je uhapšen M. N. (1998) iz okoline Vlasotinca zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Policija je uhapsila i njegovu vanbračnu suprugu J. T. (2000) iz okoline Zaječara, zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično djelo zanemarivanje i zapuštanje maloljetnog lica.

M. N. se sumnjiči da je, u utorak u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gdje je preminulo.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao djevojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru, saopštio je MUP u Zaječaru.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru i policija slučaj su okarakterisali kao ubistvo.

Nezvanično se saznaje i da je dijete u teškom stanju sa opasnim povredama po život primljeno u bolnicu, ali je ubrzo preminulo.

Odmah je naređena obdukcija.

Centar za socijalni rad u Zaječaru potvrdio je da je porodica na smrt pretučene dvogodišnje djevojčice P. V. u Zaječaru bila u sistemu socijalne zaštite.

“Centar za socijalni rad u Zaječaru obaviješten je od strane nadležnih organa o smrti maloljetne P. V. i odmah je reagovao u okviru svojih nadležnosti. Porodica maloljetne P. V. je na evidenciji ovog Centra bila po raznim osnovama još od 2016. godine, tako da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mjere iz svoje nadležnosti”, navode se u saopštenju Centra za socijalni rad, prenosi “b92”.

Inspektorat RS o slučaju kupovine diploma: Stojimo na raspolaganju istražiocima

Frontex dolazi u BiH da pomogne u vezi sa migrantima