Pripadnici policije u Sjevernoj Mitrovici uhapsili su tridesetjednogodišnjeg N. P. koji je prije nekoliko dana pokušao da opljačka jedan lokalni trgovinski objekat.

U policijskom saopštenju se navodi da je 18. jula oko 17:55 sati, u Kolašinskoj ulici u Mitrovici, u trgovinskom objektu maskirani napadač uz prijetnju nožem od vlasnika prodavnice pokušao da oduzme novac, prenosi Kosovo online.

Događaj su, inače, zabilježile i nadzorne kamere u objektu i na ulici ispred. Kako se vidi na snimku sa nadzorne kamere, vlasnik radnje je odmah dograbio dva noža koji su stajali kraj kase, jednim je gađao lopova u pokušaju i potom pojurio za njim van lokala, kada se ovaj dao u bijeg.

Već sljedećeg dana policajci su pronašli i priveli osumnjičenog, a prilikom pretresa kod njega je pronađen i nož za koji se pretpostavlja da je korišten u izvršenju krivičnog djela.

Daljom istragom utvrđeno je da je ista osoba počinila i razbojništvo iz 2019. godine u Mitrovici, koje je do sada bilo nerasvijetljeno. Tužilac je tada uhapšenom odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati.Izvor:
Share.