in

Raković: Ne postoji šansa da Đukanović pobijedi na izborima

Foto: Depositphotos

Ne postoji šansa da Milo Đukanović pobijedi na izborima za predsjednika Crne Gore, a najbolji kandidat na predstojećim izborima, 19. marta, bio bi predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, kaže istoričar Aleksandar Raković.

Raković je to rekao u intervjuu za podgoričku Adria tv., ali je istakao da ne treba potcjenjivati njegov destruktivni potencijal, koji će se, kako kaže, srećom okrenuti protiv njega samog.

“Čini mi se da Ustavni sud Crne Gore neće biti kompletiran i da će Crna Gora doći u situaciju da Ustavni sud ne može da potvrdi rezultate predsjedničkih izbora. U tom slučaju bi 19. maja u ponoć Đukanoviću istekao mandat, a time i imunitet. Tada bi predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović preuzela dužnosti predsjednika Crne Gore”, kaže Raković.

Kada je, kaže, riječ o srpskom narodu i predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, najbolji kandidat za predsjednika bio bi Andrija Mandić.

“Nema sumnje da bi srpsko i demokratsko glasačko tijelo u Crnoj Gori njemu dalo najviše povjerenja. Pritom, Mandić ima visoku reputaciju u srpstvu i sigurno bi dobio veliku podršku javnosti u Republici Srbiji, Republici Srpskoj, našem okruženju i dijaspori. Srbi su jedan i nedeljiv narod gdje god da žive, a upravo Andrija Mandić ima najveću zaslugu za očuvanje, odbranu, negovanje i procvat savremene srpske ideje u Crnoj Gori”, naveo je Raković.

Iz Save spaseno 13 kubanskih državljana

Dodik: EU smeta neki mali Dodik, jer neće da uvede sankcije Rusiji