in

Pucnjava kod Dečana: Ubijeni dečak, devojčica i vozač autobusa, ima i ranjenih /video/

Tri osobe su ubijene u napadu u kom je maskirani napadač pucao iz kalašnjikova na autobus sa učenicima u selu Glođane kod Dečana.

U bolnici u Peći potvrdili su medijima da su u pucnjavi nastradala dva učenika i vozač autobusa, a da ima i ranjenih.
Glavni tužilac Bljerim Isufaj rekao je da motiv napada još nije poznat i da postoji nekoliko pravaca istrage.

Mediji u Prištini navode da su nastradali učenici bili 2003. i 2004. godište, te da su u pitanju dečak i devojčica koji se prezivaju Mustafaj i Hamzaj.

Napadači su bili maskirani i pucali su na autobus iz kalašnjikova, prenosi Kosovo onlajn.
Portparol policije za region Peć Fadilj Gaši izjavio je da je u trenutku pucnjave na autobus u blizini Glođana bilo osam putnika, prenosi Kljan Kosova.
„Bilo je osam ljudi, autobus je išao iz Đakovice za Dečane, jedan broj učenika izašao je iz autobusa u drugim selima”, rekao je Gaši, prenosi Kosovo onlajn.
Prema njegovim rečima jedna osoba je preminula na licu mesta, dok su tri prebačene u Urgentni centar Regionalne bolnice u Peći, gde su dve od njih kasnije preminule.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.
„Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje učenika iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima“, rekao je Beriša za T7, prenosi Kosovo onlajn.

“OMIKRON” SOJ JE NOVA PRETNJA: SZO klasifikovala opasnu vrstu korona virusa

Incident u Sarajevu: Žena pretukla muškarca na parkingu