in

Prijavili imovinu: Kurti na računu ima 119 evra, a Osmani 330 evra

Foto: Screenshot

Predsjednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani prijavila je Agenciji za borbu protiv korupcije svoju imovinu i navela da posjeduje kuću u Marigona Hilu, jednom od najluksuznijih naselja u Prištini.

Kako se navodi, kuća je koštala 170.000 evra, ali još uvijek nije završena njena gradnja, prenosi “Reporteri”.

Međutim, Osmanijeva nije otplatila kuću jer joj je ostalo neplaćenih rata u vrijednosti od 60.000 evra.

Pored te kuće, predsjednica privremenih institucija, zajedno sa suprugom Prindonom Sadrijuom, posjeduje pet jutara zemlje.

Takođe, Vjosa Osmani ima još jednu kuću koju je kupila ove godine za “ne manje od 520.000 evra”, ali i garažu vrednu šest hiljada evra.

Na računu u banci ima oko 330 evra i dug od 150.000 evra, a na godišnjem nivou zarađuje 33.000 evra, dok još 3.320 evra dobija od kirije u Australiji.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio svoju imovinu u kojoj je naveo da posjeduje stan vrijedan 400.000 evra.

Riječ je o stanu od 67 kvadrata koji se vodi na ime njegove supruge, prenosi “Reporteri”.

Kurti je prijavio da na računu u banci ima 119,58 evra, dok njegova supruga ima 10.000 evra na računu u norveškoj banci.

Na godišnjem nivou, Kurti prima zaradu u iznosu od 16.647,69 evra, navodi se u prijavi. Naveo je da je prestao da dobija platu kao predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje, od trenutka kada je postao premijer privremenih institucija.

Putnici londonskog metroa razbijali prozore da bi pobjegli iz vagona punog dima (VIDEO)

U budžetu za ovu godinu nije planiran novac za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i RVI