Sulejmanu Imamoviću, koji je psovao i prijetio u avionu zbog prinudnog slijetanja u Beograd, ukinuto je zadržavanje i njegov predmet će biti ustupljen Danskoj na dalje postupanje, čiji je državljanin, saopšteno je iz beogradskog Višeg javnog tužilaštva.

U saopštenju se navodi da je ovo odlučeno, nakon što je Imamović danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na okolnosti izvršenja krivičnih djela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbjednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme.

Odluka da predmet, u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, bude ustupljen Danskoj je donijeta, imajući u vidu da je riječ o danskom državljaninu i da se time obezbjeđuje poštovanje načela cjelishodnosti i ekonomičnosti postupka.

Imamoviću je juče po odobrenju zamjenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 časova.

Avion avio-kompanije “Vizer”, koji je letio iz Biluna iz Danske, vanredno je juče sletio na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu zbog loših meteoroloških uslova u Tuzli.

Danski državljanin Sulejman Imamović psovao je “srpsku majku” i prijetio da će srušiti avion, zbog vanrednog slijetanja u Srbiju.Izvor:
Share.