Fitnes trener iz “Dobro jutro Hrvatska” Marko Lončar je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici ipak odlučio da prizna krivicu za sve užase koje je priuštio svojoj tadašnjoj djevojci tokom tri i po godine suživota, a riječ je o silovanju, nasilju u porodici tri krivična djela nanošenja lakših povreda, piše Jutarnji list.

“Primio sam i razumio pouku o pravima, kao i optužnicu. I smatram se krivim. U cjelosti priznajem počinjenje svih kaznenih djela za koja me se tereti. Jako mi je žao zbog svega i zbog svega toga se i kajem. A posebice jer se žrtva osjećala na način kako je u svom iskazu opisala. Nastojat ću da mi se tako nešto ubuduće više nikad ne ponovi”, rekao je u svoju odbranu sudskom vijeću Lončar, nakon čega je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

“Molim da me se ranije uputi na izdržavanje kazne, prije nego što presuda postane pravomoćna”, rekao je Lončar.

Lončar je, kako navodi Index.hr, od kraja 2019. pa sve do 8. Februara prošle godine djevojku omalovažavao i vrijeđao gnusnim izrazima, a takođe ju je i fizički zlostavljao.

Tokom jedne vožnje u automobilu lupio je njenom glavom o staklo jer “od nje nije vidio promet”. Znao ju je šamarati, udarati šakom, grebati noktima po glavi i tijelu. Zbog njega je bila prepuna podliva. Razloge za svađu pronalazio je u svakom detalju, “pa i kad su primjerice kupovali slance jer tada ju je gađao bocom Coca-Cole”. Šutao ju je po podu i udarao nogama, a prema pisanju medija, u neboderu u zagrebačkom Sopotu partnerku je držao za kosu i prijetio joj da će ju baciti s 15. sprata, prije čega ju je navodno zatočio u sobi i danima ju držao bez hrane i vode, prenpsi Index.

Žrtva saslušana putem videolinka
Prema prijavi i presudi, sredinom 2020. ju je i silovao.

Tokom istrage ispitani su mnogobrojni svjedoci, a žrtva je saslušavana putem videolinka. Ne bi li bili sigurni u svaki stravični detalj optužbe, napravljeno je i nekoliko vještačenja, među kojima i psihološko-psihijatrijsko same žrtve, upravo kako bi se otklonila svaka sumnja u njen iskaz.

Inače, paralelno s ovim postupkom na Prekršajnom odjelu novozagrebačkog suda sudilo mu se i zbog oružja koje je kod njega pronađeno i u tom je slučaju nepravomoćno oslobođen jer je navodno imao potrebne dozvole.Izvor:
Share.