in

Počeli sastanci u Briselu, dan D za odnose Prištine i Beograda

Foto: Twitter / Aleksandar Vučić

Sastanci predstavnika EU sa predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem počeli su danas oko 15 časova u Briselu.

Kako prenose srpski mediji, predstavnici EU najprije će odvojeno razgovarati sa Vučićem i Kurtijem, a zatim slijedi zajednički sastanak.

Podsjećamo, Vučić je danas, pred polazak u Brisel, poručio da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete i da će Srbija ići naprijed ma koliko to teško bilo.

“Za 15 minuta krećemo za Brisel obavili smo poslednje pripreme. Hoću da se zahvalim onom delu u Srbiji koji ima poverenja u svoje državno rukovodstvo i koji veruje da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju”, naveo je Vučić na svom Instagram nalogu “budućnostsrbije”.

Dodao je da neće biti kapitulacije.

“A oni koji se unapred spremaju da nas napadaju kako ćemo potpisati nešto, jer ćemo tako biti izdajnici, i unapred znaju da smo krivi i da se vraćamo u devedesete, mogu samo da im kažem da se ne sekiraju”, poručio je Vučić.

I izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabriel Eskobar nalazi se u Briselu i trebalo bi da se sastane sa predsjednikom Srbije, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora.

Prema navodima ovih izvora, susreti će biti održani uoči razgovora lidera koja treba da počne u sjedištu Evropske unije tokom dana.

Nakon ovih susreta najavljeno je da će evropski šef diplomatije Žozep Borelj održati konferenciju za novinare.

Podsjećamo, u Briselu se danas održava nova runda pregovora Beograda i Prištine. Tema sastanka je francusko-njemački, odnosno evropski prijedlog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Svjedok na suđenju Zeljkoviću: Cijena maski od 6,90 KM bila prihvatljiva

Pao Gmail, korisnicima izbrisane sve poruke