in

Pao trojac koji je prevozio migrante iz BiH u Hrvatsku: Zaradili veliku sumu novca

Foto: Freepik

Zbog sumnje da su učestvovali u prevoženju migranata iz BiH u Hrvatsku i pritom ostvarili oko 8.500 evra, imotska policija uhapsila je 28-godišnjaka, dok je protiv 36-godišnjaka i 26-godišnjaka podnijela krivične prijave.

Kako stoji u saopštenju splitsko-dalmatinske Policijske uprave, granična policija u Imotskom utvrdila je osnovanu sumnju da su ta trojica hrvatskih državljana od kraja februara do sredine aprila ove godine prevozili strane državljane koje su od državljanina BiH preuzimali u blizini državne granice.

Tako je, kako se saznaje, iz BiH u Hrvatsku prevezeno 30-ak migranata, koji su zatim dovezeni u Dugopolje, odakle su nastavili putovanje vjerovatno u zapadnoevropske zemlje.

Policija otkrila 12 migranata koji su ilegalno ušli u Hrvatsku

Nastavak je to akcije koju je granična policija u Imotskome provela u martu i nakon koje su privedena dva državljanaina BiH zbog protivzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

“Nakon što je u martu ove godine pronašla 12 stranih državljana koji su ilegalno ušli u Hrvatsku, policija je provela istraživanje nad dvjema osobama i nastavila istraživanje i traganje za osobama za koje su ‘postojale indicije’ da su s tim povezane”, navodi Index.hr.

Rehabilitovan Nikola Kalabić

Grenel: Kurti da ne politizuje krštenje Đokovićeve djece