in

Napušteni pit bul rastrgao psa, vlasnik doživio srčani udar i preminuo na licu mjesta

Muškarac (72) iz Leskovca preminuo je juče u Ulici Maksima Gorkog od posljedica srčanog udara izazvanog stresom nakon što je na njegove oči napušteni pitbul rastrgao njegovog psa od kog nije mogao da ga odbrani.

Kako se saznaje, nesrećni Leskovčanin se bukvalno srušio u svom dvorištu 15 sekundi nakon nemilog događaja, ljekari Hitne pomoći su vršili reanimaciju na licu mjesta, ali nisu uspjeli da mu pomognu.

– Nas desetak u komšiluku smo pokušavali razjarenog psa da obuzdamo, da ga odvratimo od napada, ali nismo uspeli. Što je najgore, ovo nije prvi put da taj pas napada prolaznike na ulici, a mi više ne smijemo ni djecu da pustimo van dvorišta – priča za Informer Milan Đorđević, očevidac događaja koji se odigrao oko 13 časova.

Kako kaže, o svemu je odmah obaviještena i policija koja je u prisustvu komunalnih službi tražila psa ali, prema njegovim informacijama, on još uvijek nije pronađen.

I pored dva azila za pse, jednog u Željkovcu i drugog improvizovanog u Turekovcu, Leskovac konstantno muči muku sa psima lutalicama.

Nadležni se uglavnom brane time kako su nemoćni jer se ulicama šeta sve više napuštenih vlasničkih pasa, kao i lutalica koji se dopremaju na gradsku teritoriju iz drugih opština.

Prije samo tri mjeseca čopor od tridesetak pasa lutalica napao je tinejdžere u centru Leskovca, a komšije su istrčavali bosi iz stanova da odbrane djecu.

Haos na naplatnoj rampi: Veliki lančani sudar na auto-putu

Putin: Trebamo odlučiti šta da se radi sa Donbasom