in

Načelnik beogradske policije: Dečak planirao masakr, imao spisak učenika (FOTO)

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić rekao je danas da je Kosta K. (13) planirao unaprijed pucnjavu, kao i da je imao i skicu škole i spisak djece koje je želio da ubije.

Milić je na konferenciji za medije povodom pucnjave u OŠ Vladislav Ribnikar rekao da je osumnjičeni maloljetnik pozvao policiju i obavijestio da je pucao u više osoba, a motiv kako dodaje i dalje nije poznat.

Milić je dodao da je dežurnu policijsku službu jutros u 8.42h pozvalo NN lice koje se predstavilo kao K.K. i reklo da je pucalo u više lica.

On je rekao da je prethodno policiju pozvala direktorka škole “Vladislav Ribnikar” koja je prijavila da je u školu ušlo dete sa vatrenim oružjem i da nasumično puca.

“Utvrđeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane dečaka koji je pozvao našu službu”, rekao je Milić i dodao da je smrtno stradalo sedam djevojčica i jedan dječak.

Dodao je da je učenik planirao ovaj zločin mjesec dana i da je imao spisak djece koju je planirao da likvidira. Rekao je i da je pištolj kojim je izvršen zločin uzet iz stana od oca osumnjičenog učenika.

Milić je istakao da je za 25 godina godina, koliko radi u MUP-u, bio na hiljade uviđaja, ali da je ovo nezapamćen zločin.

“Prema do sad prikljupljenim informacijama osumnjičeni je mesec dana planirao ovaj zločin”, rekao je Milić i pokazao skicu koja je pronađena kod uhapšenog kao i spisak učenika.

Vučić: Ovo je jedan od najtežih dana u modernoj istoriji Srbije

Pojavili se pozivi za ukidanje reality programa u Srbiji: Neka djeci ne bude ovaj šljam uzor