in

MUP Srbije odgovorio Abazoviću: Uzdržite se

Foto: ura.org.me

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je saopštenje povodom, kako je navedeno, napada potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića na Srbiju.

“Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbjednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato vjerujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbjednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina bivšeg direktora Uprave za nekretnine CG, posljedica neiskustva i loših informacija”, piše u saopštenju MUP-a.

U saopštenju je navedeno sljedeće.

“Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Republike Srbije želi da i njega i javnost obavijesti da:

1) Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavijestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića.

2) Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla potjernicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola. Da je Crna Gora izdala međunarodnu potjernicu za Draganom Kovačevićem Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obavještavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, potjernice nema.

3) Ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji mi o tome ne znamo ništa niti možemo da znamo.

4) Ako Crna Gora želi da provjeri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije, potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provjere.”

Na kraju saopštenja MUP je pozvao “i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala”.

TRAGEDIJA: Dječak (5) se utopio u ribnjaku

Fiktivna firma iz Tuzle naručila banane s pola tone kokaina?