in

Milomir Marić: Marfi namjestio snimak kako bi satanizovao Dodika i Vučića

Urednik i novinar Milomir Marić na pitanje novinara kako komentariše sporni video snimak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na RTS-u kazao je kako je u pitanju namještaljka.

Marić ističe kako je američki ambasador u BiH Majkl Marfi u svojoj posljednjoj posjeti Srbiji sazvao sastanak svih opozicionih medija Srbije i nevladinih organizacija kako bi “satanizovao” predsjednike Srpske i Srbije.

– Prije nedjelju dana došao je američki ambasador Majkl Marfi u Beograd i zajedno sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom i posjetio predsjednika Vučića. Ja sam znao da će biti neka velika namještaljka. Poslije tog sastanka on je pozvao na brifing N1, Novu S, razne nevladine organizacije, opozicione medije i ponudio ogromnu svotu novca za satanizaciju Dodika. Ne bi me iznenadilo da je neko ko je pustio ovaj snimak računao na dio tih para. Ovo ima mnogo kontroverzi. Njima je najvažnije neki sukob da se izazove, Vučića i Dodika, da postoji neka sumnja da to nije moglo izaći s RTS-a bez srpskih vlasti, bez nekog ko je na čelu RTS-a, a moguće je da to bude samo neko sa brifinga Majkla Marfija – jasan je Marić.

Kako Marić zaključuje, ovo je bila klasična namještaljka u cilju da se sabotiraju Dodik i Vučić i naruše odnosi između Srbije i Republike Srpske.

Podsjećamo, urednik i novinar Milomir Marić trenutno boravi u Banjaluci gdje će održati predavanje pod nazivom “Mogući ishodi rata u Ukrajini” u multimedijalnoj sali u Čajavecu.

Masivan napad na Krimu: Ogroman crni oblak prekriva grad – VIDEO

Američka avi­ja­ci­ja za­us­tav­lja ope­ra­ci­je zbog pa­dova he­li­kop­te­ra i 12 poginulih voj­ni­ka