Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, poručio je da BiH ne bi trebalo da bude primljena u NATO jer je nefunkcionalna država.

“Ja kad nekoga primam u obitelj, želite znati tko je to. BiH u NATO-u? Pa kako? Tamo satiru Hrvate, država je nikakva, ne funkcioniše. Njima se podgrijava iluzija da će ući u NATO ovakvi”, rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske je ovu izjavu dao govoreći o situaciji u Ukrajini i sve češćim prčama o članstvu ove zemlje u NATO.

“Gledamo kako se jedna siromašna država uništava podgrijavanjem panike. Pa Ukrajina poziva da se smire tenzije”, rekao je, pa nastavio:

“Nakon ovoga će se nekim stvarima teško vjerovati. Naprosto, na ovakvim stvarima se gubi kredibilitet ako se pokaže da nije bilo sve tačno. Mi mislimo svojom glavom, tako će i biti. Nitko nam nije ništa dao, ali nećemo se svetiti. Nama je bilo teže nego Ukrajini sada, a dobili smo embargo. Ukrajini se stvara iluzija da se mogu obraniti od Rusije, potiče ih se na sukob, a istovremeno se govori kako naši vojnici tamo neće biti. Širenje NATO-a je figurativni napad. Dok sam predsjednik, biću protiv toga da se NATO širi igdje”, rekao je Milanović.

Novinar je konstatovao da opravdava Putina, a Milanović je rekao:

“Ja mislim da onaj ko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO-u, neko sutra može naše ljude neko tamo poslati. Putin je stari čovjek, on će otići. Rusija neće otići. U jednom trenutku treba kazati dosta, gdje je kraj NATO-a. I vi preuzimate odgovornost, hoćete li vi svoje dijete poslati tamo? Kad jednom preuzmete obavezu, nema natrag. NATO je došao dovoljno na istok, dosta je. Ono što govorim, govorim zdravorazumski, iz iskustva, kao hrvatski predsjednik”.

“Rusiji to strahovito smeta i to je opasna država. Ne ulazimo u opravdanost, mi imamo problem. A ne ljude naoružavati praćkama i podgrijavati da se bore protiv termonuklearne sile”, zaključio je Milanović.Izvor:
Share.