in

Kurtijev debakl, nije se pojavio pred medijima

Stranka kosovskog premijera Aljbina Kurtija podbacila na lokalnim izborima na samoproglašenom Kosovu.

Kurtijeva stranka loše je prošla čak i u opštinama gdje je u februaru na parlamentarnim izobirma imala više od 60 odsto glasova.

Da je Kurti doživio totalni debakl govori činjenica da od 38 opština u kojima su bili izbori ni u jednoj nije dobio dovoljan broj glasova za pobjedu u prvom krugu, prenosi B92.

Istovremeno, predsjednik DPK Memlji Krasnići proglasio je pobjedu u Južnoj Mitrovici, Uroševcu, Srbici, Kačaniku i General Jankoviću.

U drugi krug idu njihovi kandidati DPK u opštinama Prizren, Glogovac, Vučitrn, Štimlje, Dragaš, Mališevo i Klina, a najvjerovatnije i Kosovo Polje.

Takođe, Ramuš Haradinaj je izjavio da je ABK pobijedila u šest opština, Đakovica, Suva Reka, Orahovac, Klina, Dečani i Junik, a da idu u drugi krug izbora u opštini Istok.

Upitan koga će njegova stranka podržati u drugom krugu za gradonačelnika Prištine, odgovorio je da će o tome odluku donijeti predsedništvo Alijanse.

Kurti ostao zaključan u sjedištu Samoopredjeljenja, nije se pojavio pred medijima

Prema pisanju Ekonomije onlajn mediji su skoro do pred ponoć čekali Kurtija ispred kancelarija Samoopredeljenja u Prištini, međutim on je odlučio da se ne pojavi.

Iz Samoopredeljenja na konferenciji za novinare pojavila se Fitore Pacoli.

Za razliku od Kurtija, lideri ostalih stranaka, Ljumir Abdidžiku iz DSK i Memlji Krasnići iz DPK, kao i lider ABK Ramuš Haradinaj, oglasili su se i predstavili najnovije informacije koje su njihove stranke dobile sa terena.

Abddžiku je sinoć najavio da će otići u Podujevo da proslavi pobjedu tamošnjeg DSK, mada se pobjednik trke za gradonačelnika još ne zna, jer postoji tijesna trka između DSK i Samooopredjeljenja.

Krasniki je rekao da je DPK već pobijedila u pet opština bez drugog kruga, dok u drugom krugu izbora očekuju pobjedu u još sedam opština.

Otmica u Doboju: Zlostavljali sugrađanina dok se nije onesvijestio

Bošnjačke stranke i opozicija u Srpkoj osudile Dodikovo pjevanje srpskih pjesama u Sarajevu