in

Krstović: O Deklaraciji o poništenju nezavisnosti Kosova na sjednici 11. juna

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Zeta i funkcioner Demokratske Crne Gore, Luka Krstović, saopštio je da je za 11. jun u 20 časova zakazao sjednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o Deklaraciji o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

On je rekao da je sjednica zakazana za 11. jun u 20.00 časova, nakon završene izborne ćutnje vezane za vanredne parlamentarne izbore, prenosi “RTCG”.

“Šesta sjednica Skupštine opštine Zeta zakazana je po redovnom postupku u skladu sa zahtjevima kolega odbornika i predsjednika Opštine. Na dnevnom redu će se naći pet tačaka dnevnog reda, među kojima i Deklaracija kolega iz nekadašnjeg Demokratskog Fronta. Sada se materijal za sjednicu distribuira kolegama odbornicima, kako bi se po prvi put formalno upoznali sa sadržajem dnevnog reda sjednice i elementima tačaka dnevnog reda”, rekao je Krstović.

On je dodao da se očekuje da će nakon sagledavanja i analize predloženih tačaka dnevnog reda, klubovi odbornika zasjedati i donijeti odluku o izjašnjenju”, saopštio je Krstović.

Iz DF, koji je u međuvremenu prestao da postoji, ranije su predložili Odluku o usvajanju Deklaracije o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Miloš Vučević izabran za predsjednika Srpske napredne stranke

Hrvatska policija riješila pokušaj ubistva iz 1998.