in

Krivokapić preuzeo funkciju ministra

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je preuzeo koordinisanje Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava, prenose mediji iz Crne Gore.

Tim sektorom do sada je rukovodio ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

U obavještenju Vlade koje je danas dostavljeno Ministarstvu, ističe se da je Krivokapić određen da rukovodi ovim resorom do izbora ministra.

Sekulović je, podsjećamo, preuzeo poziciju rukovodioca ovog resora, nakon što je Vladimir Leposavić smijenjen sa funkcije ministra 17. juna prošle godine.

Upravo je Sekulović bio jedan od ministara koji su stali uz Dritana Abazovića nakon što je Građanski pokreta URA predao Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića.

Takođe, tokom prošle sjednice Vlade, koja je obilovala teškim riječima, bio je protiv prijedloga premijera Zdravka Krivokapića da se glasa o skraćenju mandata parlamenta, koji je uslijedio odmah nakon inicijative GP URA.

Pored Sekulovića, protiv su bili Abazović, ministri Mladen Bojanić (kapitalne investicije), Đorđije Radulović (spoljni poslovi), dok je Tamara Srzentić (javna uprava i mediji) bila uzdržana.

Kako prenose mediji, tada je verbalni atak na ministra Sekulovića imala ministarka odbrane Olivera Injac, a posebnu rolu imala je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, koja je protivnike premerovog prijedloga nazvala izdajnicima.

Vlada će na današnjoj telefonskoj sjednici glasati i o prijedlogu premjera o smjeni Abazovića sa mjesta predsjednika Nacionalnog savjeta za borbu protiv visoke korupcije.

Dodik: Fild opasno napustio diplomatsku praksu

Nindža u kući u Bijeljini uzidao oružje, policija Srpske i Njemačke otkrila njegov pakleni plan