Četiri crnogorske opozicione stranke podnijele su danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine Crne Gore i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića zbog, kako je navedeno, isticanja zastave Srbije u kabinetu.

Krivičnu prijavu su podnijeli Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca zbog sumnje da je Mandić počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić tvrdi da je Mandić, suprotno zakonu, u svom kabinetu istakao zastavu Srbije, a da zvanice nisu bili predstavnici te države, čime je, kako je ocijenio, unizio Skupštinu Crne Gore, prenosi Srna.

Nikolić je rekao da na konferenciji za novinare u Podgorici da je Mandić isticanjem zastave, koja je, kako kaže, zastava jednog naroda izvršio diskriminaciju i da predsjednik Skupštine Crne Gore ima dužnost da bude predsjednik svih građana.

Iz Skupštine Crne Gore ranije je saopšteno da Mandić u svom kabinetu, pored državne zastave, drži i trobojku koja je državni simbol Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore.Izvor:
Share.