in

Kažnjeni Krivokapić i sedam ministara

Crnogorska Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da su premijer Zdravko Krivokapić i većina njegovih ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije zbog toga što nisu prijavili sve prihode i imovinu.

“Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 evra”, navedeno je u odgovoru Vijestima iz Agencije.
Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izveštajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke. Za one koji to ne urade propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 evra.

S obzirom na to da su svima njima izdati prekršajni nalozi, izrečena im je najniža novčana kazna.
Prekršajni nalozi za ministra kapitalnih investicija Bojanića i ministra zdravlja Borovinić Bojović izdati su 1. marta, dan kasnije za ministre odbrane Injac, ekonomije Milatovića, spoljnih poslova Radulovića i javne uprave, digitalnog društva i medija Srzentić, a 3. marta za Mitrovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.
Prekršajni nalog za Krivokapića izdat je 9. marta.

Balkanski derbi: Crvena Zvijezda i Dinamo Zagreb

Oglasio se UKC RS o ženi koja je lažirala trudnoću i porođaj u Banjaluci