in

KAMERE SNIMILE NESTALOG SPLIĆANINA: Matej Periš trčao po ulicama, zaustavljao taksi, na kraju plivao u Savi?!

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba “Gotik”.

Na najnovijim snimcima se vidi mladić, koji po opisu odgovara nestalom Mateju Perišu, a koji trči po šetalištu iz pravca Beton hale prema Savskoj promenadi, a potom i po okolnim ulicama. Prema rečima ispitanih svedoka, očevidaca i taksista, mladića niko nije jurio već je navodno izgledao kao da je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Po ulasku u reku navodno je prvo plivao leđno a onda se okrenuo i nastavio da pliva prsno, što se vidi na jednom od snimaka. Inače, prema rečima Matejevog oca, mladić je dobar plivač i u dobroj kondiciji. Podsetimo, u noći između četvrtka i petka, odnosno 31. decembra oko 2.30 gubi se svaki trag mladiću iz Splita Mateju Perišu. On je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Oni su u razgovoru za medije ispričali da je njih sedmoro u četvrtak uveče najpre otišlo na večeru u jedan restoran u Beton hali, a onda u klub “Gotik”. Kada je u jednom momentu društvo shvatilo da Mateja već neko vreme nema, počeli su da ga traže unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi.

Nastavili su potragu i okolo. Drugovi su nakon potrage otišli u smeštaj, gde su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije desilo, kontaktirali su sa policijom. U nedelju je u Beograd stigao i Nenad Periš, otac nestalog mladića koji je više puta istakao da veruje srpskoj policiji kao i da samo želi da nađe sina.

“Otvoreni Balkan” zaživio: Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija brišu granice

ĐANIJA PRIKLJUČILI NA APARATE Folker hospitalizovan, otkazao sve nastupe (FOTO)