in

Jedan policajac osumnjičen za ranjavanje Jovanovića, trojica za prikrivanje slučaja

Policajac koji je ranio Milana Jovanovića iz Zvečana, kao i još trojica koji slučaj nisu prijavili, terete se za krivična djela “ubistvo u pokušaju” i “neprijavljivanje krivičnog djela”, saopšteno je iz policijskog inspektorata samoproglašenog Kosova.

Istražitelji policijskog inspektorata samoproglašenog Kosova uhapsili su, kako se navodi, četiri policajca koji su u ponedjeljak uveče u blizini Leposavića ranili jednu osobu, prenosi Kosovo onlajn.

– Policijski inspektorat Kosova saopštava da su na osnovu do sada dobijenih informacija i dokaza, suspendovana četiri policijska službenika, tri službenika koja nisu prijavila slučaj i jedan službenik zbog neprijavljivanja i učešća u slučaju – navodi se u saopštenju PIK-a.

Nakon što su preduzeli više istražnih radnji u koordinaciji sa tužilaštvom, istražitelji policijskog inspektorata su, kako se dodaje, u večernjim satima uhapsili četiri policijska službenika zbog sumnje da su počinili krivično djelo “neprijavljivanje krivičnog djela”, a jedan od njih je osumnjičen za krivično delo “ubistvo u pokušaju”.

Odlukom tužioca određeno im je zadržavanje od 48 sati.

Pali šverceri cigareta: Pretresi i privođenja na 13 lokacija

Isplaćena loto sedmica dobitniku iz Bijeljine, bogatiji za milion maraka