in

Hrvatski policajci slave uz Užičko kolo! MUP pokrenuo istragu

SNIMAK na kome se vide mladi kadeti Policijske akademije u Zagrebu koji igraju Užičko kolo pojavio se u hrvatskim medijima.

Čitalac “24 sata” tim povodom je napisao:

– To je bilo juče, proslava završetka obrazovanja poslednje generacije policajaca u Policijskoj akademiji “Josip Jović”.

A povodom snimka oglasilo se i hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

– Saopštavamo da je Ministarstvo danas tokom dana primilo kraći snimak koji je verovatno nastao na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a na kojoj se verovatno vide prekvalifikanti za zanimanje policajac. Odmah po prijemu snimka od Policijske akademije smo zatražili detaljan izveštaj i proveru autentičnosti navedenog snimka.

Po dobijanju relevantnih informacija obavestićemo o svemu utvrđenom, kao i o činjenici da li je došlo do propusta u odnosu na vaspitno-edukativnu ulogu navedene jedinice ovog Ministarstva – saopštili su iz MUP.

I dok traje istraga, građani komentarišu. Jedni se raduju, pa pišu – “Muzika ne zna za mržnju i nacionalizam. Uz svaki dobar ritam srce zaigra”, “U redu je braćo, nisu nikog ubili ako su Užičko zaigrali”, “Pa koga smeta nek ne gleda! Šta nabijate stalno tenzije s glupostima?”…

Nažalost ima i onih koji ovako komentarišu:

“Postoje i tradicionalni hrvatski plesovi,ali ne nego udri po užičkom kolu.I ovakvi će danas sutra regulisati zakon u državi”, “Bože sačuvaj nisu nas mogli u ratu, ali su nas sad uz ovu vladu posrbili i to dobro”, “Ministre Božinoviću iz moralnih razloga podnesite neopozivu ostavku, ovim činom ste povredili osećanja branitelja“.

Leotar se pobjedom protiv Radnika u velikom stilu vratio u Premijer ligu BiH

Bazdulj: Bihać je moj koliko i njihov