in

Hrvatski MUP demantovao bošnjačke medije: Igor Dodik nije podnio zahtjev za državljanstvo Hrvatske

Hrvatski Nacional dobio je informaciju iz izvora bliskih policiji da Igor Dodik, sin predsjednika Republike Srpske, nije podnio zahtjev za dobijanje državljastva Republike Hrvatske.

Odgovor MUP-a RH, u vezi slučaja Igora Dodika, prenosimo u cijelosti:

“Uvidom u evidenciju zahtjeva za stjecanje hrvatskog državljanstva prirođenjem koja se vodi u Ministarstvu unutarnjih poslova utvrđeno je da osoba imenom Igor Dodik (otac Milorad) nije podnosila zahtjev za stjecanje hrvatskog državljanstva. Dakle, informacija da je osobi dodijeljeno hrvatsko državljanstvo, a koju su prenijeli neki mediji je netočna”, navode iz MUP-a.

Oglasio se i Igor Dodik na X-u napisavši da je sve netačno.

“Vidim da sam postao Hrvatski državljanin, samo mi još nisu dali pasoš, a ni institucije mi nisu javile da sam tražio. Još jedna u nizu velikih laži koje su lako provjerljive. Gospodo koji ste objavili i prenjeli vijest, da držite do svog kredibiliteta, prvo bi provjerili istinitost.”

Podsjetimo, inspektor Ministarstva unutranjih poslova Hrvatske Nikola Kajkić rekao je da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, prije 15 dana dobio državljanstvo Hrvatske.

EUFOR demantovao Zvizdića: U BiH stigao je rezervni bataljon EUFOR-a, a ne NATO-a

Direktor škole potvrdio: Prijavljeno da je vozač golfa ponovo presreo učenicu, nudio prevoz i užinu