in

Hrvatska priznala: Migrante su u fantomkama tukli policajci

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović daje izjavu u Briselu.

“Ne samo Vlada, nego glavni ravnatelj je čim je vidio dio tih snimaka poslao stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko mi je poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima”, rekao je Božinović.

Kazao je da bi o svemu trebalo uskoro detaljnije da se oglasi Direkcija policije.

“To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika”, rekao je.

“Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji”, tvrdi Božinović.

Nastavlja da se svakoj policiji na svijetu može dogoditi da neko prekorači ovlaštenja. “Ako se to dogodi i ovdje, onda će uslijediti sankcije.”

Mnogi dokazi da su na snimcima policajci

Niz svjetskih medija objavio je snimke na kojima se vide muškarci s fantomkama na glavi kako tjeraju migrante iz Hrvatske preko rukavca rijeke Korane, udarajući ih palicama kakve imaju pripadnici interventne policije, a neki nose i podjakne koje liče dijelu uniforme te jedinice.

Na sebi nemaju nikakve oznake, a za pasom nose identične pištolje kakve koristi hrvatska policija, one koje izrađuje karlovački HS produkt.

Snimci su nastali u međunarodnoj novinarskoj istrazi krajem juna.

Silovita eksplozija u džamiji u Avganistanu. Ubijeno ili ranjeno najmanje 100 ljudi

Otkriven pogon za proizvodnju lažne Plazme