Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla došlo je do problema u bezbjednosnoj kontroli, zbog čega će dio putnika morati da napusti zgradu i da ponovo prođe bezbjednosnu kontrolu koju su već jednom prošli.

To bi moglo da izazove odlaganje i usporavanje avionskog saobraćaja sa beogradskog aerodroma.

Do problema u bezbejdnosnoj kontroli na aerodromu je došlo, navodno, kada su putnici koji su doletjeli iz Sjeverne Makedonije po slijetanju ušli u autobus koji ih je greškom odvezao na pogrešan gejt.

Tako su završili u tranzitnom dijelu, u kom nisu smjeli da se zateknu jer Sjeverna Makedonija ne pripada grupi zemalja koje imaju neophodne dozvole za to.

To je međunarodno pravilo i od njega nema odstupanja.

Putnici iz Skoplja su zaustavljeni i moraće naknadno da prođu sve bezbjednosne kontrole pre nego što normalno funkcionisanje putničkog saobraćaja na aerodromu bude nastavljeno.

Procijenjeno je da će obustava trajati najmanje dva sata.

Saopštenje Air Srbije
Air Srbija obratila se saopštenjem kojim su objasnili da će potencijalno biti odstupanja od planiranog reda letenja u večernjem i jutarnjem talasu.

“Usled greške u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika od strane nadležnih službi beogradskog aerodroma, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije naložilo je danas popodne (nedelja, 21. januar 2024. godine) vanredni pregled odlaznog terminala Aerodroma Nikola Tesla Beograd”, piše u saopštenju.

Kako navode, usljed pomenutog vanrednog pregleda, moguće je da će doći do odstupanja u planiranom redu letenja u večerašnjem i sutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja Er Srbije.

“Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa. Nadležne službe Er Srbije u saradnji sa službama kompanije Belgrejd erport preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja”, piše dalje u saopštenju.

Iz nacionalne kompanije ističu da žale zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljuju putnicima na razumevanju.

“Za putnike na letovima čije je vreme poletanja pomereno za više od dva časa, srpska nacionalna avio-kompanija obezbediće posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmerava na alternativne letove”, zaključuje se u saopštenju.Izvor:
Share.