in

Fila: Ubicu Đokića treba tražiti među njihovim rođacima

Poznati advokat Toma Fila, govoreći o slučaju ubistva tročlane porodice Đokić, Gorana, Gordane i Lidije, koji je objasnio da ukoliko ubicu ne nađu u prva dva tri dana, u 99 odsto je slučaj da to sve teže ide.

“U ubistvu Đokića nije učestvovao jedan čovek nego više njih. Iz svega što sam saznao mogu zaključiti da je zločin do detalja isplaniran. Ovde nema reči o nekim naivnim ubicama već se radi o profesionalcima. Ubicu po svemu sudeći treba tražiti među Đokićevim rođacima i poznanicima”, objašnjava Fila.

Prema njegovim riječima, ubice su znale tačno koje navike ima Goran, gdje ide, koliko se zadržava, kome najviše vjeruje i od koga strahuje.

“Postoji nekoliko teorija da je Đokića te noći zaustavio čovek koji je bio maskiran u policajca, pa je iz tog razloga njemu stao ili rođak ili poznanik koga nije mogao da odbije. Mislim da je Goran odmah ubijen i da je ubica nastavio da vozi njegov automobil. Sve u vezi sa ovim slučajem je do detalja isplanirano. Đokići su spaljeni na jednoj lokaciji, a automobil na drugoj. Znale su ubice kako da unište DNK-a tragove iz automobila, ali i na žrtvama. Zato i tvrdim da se radi o profesionalcima, a ne naivcima”, kaže Fila.

U isti mah tvrdi da je policija već rasvjetlila sve što može i da ozbiljno rade na ovom slučaju. Tačno su ušli u trag automobilu koji je vozio Đokić i kuda se sve kretao, ali im posao otežava to što su dokazi u automobilu svi spaljeni.

“Da se radi o loše isplaniranom slučaju ili nekim naivnim ubicama oni bi poskidali nakit koji Đokići imali na sebi. Međutim, oni su upravo na osnovu nakita i indetifikovani. Đokiću su uzeli samo novac koji im je bio potreban. Radio sam na nekoliko predmeta gde je ubica otkriven kada je sa žrtve uzeo nakit, a nakon zločina ga prodao. To je bio jedan od neoborivih dokaza”, pojašnjava Fila.

S obzirom koliko policajaca radi o na ovom slučaju Fila je uvjerenja da se krug osumnjičenih sužava i da neće umaći zakonu.

“Čvrsto sam uveren da ubice treba tražiti među Đokićevom rođacima i njegovim najbližim saradnicima. U pola noći čovek poput Đokića ne staje nepoznatom čoveku”, tvrdi Fila.

Prema njegovim riječima siguran je da ovaj zločin je urađen iz koristoljublja ili neke osvete. Preljuba kao motiv u slučaju Đokić je najmanje moguć.

“Što se tiče ubice mislim da on nije napustio Srbiju. Svaki ubica smatra da neće biti uhapšen jer da veruje u suprotno on ne bi zločin ni počinio. Njemu visina kazne ništa ne znači jer je siguran da neće biti otkriven. Siguran sam da jedan ubica ovo nije mogao da učini, pa mislim da su Đokići ubijeni sa dva oružja”, pojašnjava Fila.

Toma Fila ipak misli da će policija uskoro rasvjetliti ovaj zločin jer je mnogo ljudi radi na njemu i da su ubice napravile neku grešku jer ne postoji savršen zločin, piše Blic.

Dodik posjetio sajamski štand TRB-a, zavoda “Orao” i ruske firme “Rostek”

SDS: Nema podrške lažnoj nezavisnosti RS-a, postat ćemo kolateralna šteta