Na graničnom prelazu Gradina spriječen je pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita, satova, parfema, garderobe, kao i preparata za potenciju, koji su pronađeni tokom kontrole jednog turističkog autobusa, saopštila je danas Uprava carina.

Neprijavljena roba, čija je vrijednost procijenjena na gotovo 70.000 evra, otkrivena je juče kada je na ulaz prelaza Gradina tokom večeri pristigao turistički autobus bh. registarskih oznaka.

Njime se iz Istanbula ka Sarajevu vraćalo 56 putnika i dvojica vozača, nakon sedmodnevnog aranžmana provedenog u Turskoj.

Ličnim pretresom 40-godišnje državljanke BiH, utvrđeno je da ispod pazuha krije kesu punu zlatnog nakita koji nije prijavila.

Riječ je o ukupnoj težini od 1.967 grama zlatnog nakita, čija je vrijednost procijenjena na iznos viši od 59.000 evra.

Među otkrivenim nakitom najbrojnije su bile minđuše (446 pari) i prstenje (320 komada), ali je bilo i narukvica, lančića, privezaka, kao i četiri kompleta (privezak, minđuše i prsten).

Otkriveno je da se u prtljažniku autobusa nalaze i četiri putne torbe za koje se prvobitno niko nije javio kao vlasnik, da bi se ispostavilo da i te torbe pripadaju putnici koja je pokušala da prenese neprijavljen nakit.

U torbama se nalazila razna nova garderoba (jakne, trenerke, duksevi, majice) čija je vrijednost procijenjena na 3.800 evra, dodaje se u saopštenju.Izvor:
Share.