in

Državljanin BiH sa kolegom podigao milion evra sa računa firme

Foto: Freepik

Četrdesetdevetogodišnji I.P. iz BiH i B.B. /40/ iz Kosova i Metohije prijavljeni su Osnovnom tužilaštvu u Baru zbog sumnje da su zloupotrebom položaja pribavili korist veću od milion evra, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

“Sumnja se da su I.P. i B.B. otuđili materijalno – finansijsku i poresku osnovu preduzeća `Monter.ing` iz Bara na način što su od novembra 2015. do februara 2017. godine vršili gotovinske realizacije sa računa pravnog lica mimo legalnih tokova i tako za sebe pribavili protivpravnu imovinsku koristi u iznosu ne manjem od 1.015.150 evra”, navodi se u saopštenju policije.

Iz policije dodaju da su I.P. kao ovlašćeno lice i poslovni menadžer pravnog lica i B.B. kao izvršni direktor i osnivač firme zluopotrebom položaja vršili nekontrolisana i nedokumentovana podizanja novčanih sredstava sa žiro računa pravnog lica, van opravdanih i dokumentovanih tokova.

Oni su na taj način za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist i prouzrokovali uvećanje potraživanja pravnog lica i ugrozili potraživanja povjerilaca, prvenstveno države, zaključuje se u saopštenju.

Dodik: Rusija je upozoravala, nisu je slušali

Đoković ugasio klub i vratio teniski centar Beogradu!