in

Dron koji je pao u Zagrebu ukrajinski, bomba bila namijenjena Rusima

Nacional je jutros objavio, pozivajući se na izvor blizak hrvatskom Ministarstvu odbrane (MORH), da je utvrđeno da dron koji se krajem prošle sedmice srušio u neposrednoj blizini Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu pripada ukrajinskim vojnim snagama, te da je imao bombu koja je bila namijenjena za aktivaciju na ruskim položajima u Ukrajini.

Isti izvor Nacionalu je otkrio da je izvjesno kako se bespilotna letjelica otela kontroli te je umjesto na ruskim položajima u Ukrajini završila u Zagrebu, gdje je pala kada je ostala bez goriva.

Ostaje nepoznato je li se letjelica otela kontroli zbog ljudske pogreške ili je došlo do tehničke greške na letjelici, zbog koje je i završila u Zagrebu.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da je na bespilotnoj letjelici koja je pala u Zagrebu bio eksploziv, neka vrsta bombe, a da se daljnjom istragom želi utvrditi ko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj te je li riječ o grešci, sabotaži ili namjeri.

– To su pitanja na koja nemamo odgovor, a tražimo ih zajedno s partnerima i saveznicima, s drugim zemljama preko čijeg teritorija je ova letjelica prošla – rekao je Plenković.
Izvor: Faktor

Dodik: Srbi i Hrvati nikada neće dozvoliti da budu potčinjeni

Visoke cijene žitarica gase peradarski sektor