in

Dodik najavio veliki narodni miting protiv svega što se pokreće mimo procedura

Foto: Depositphotos

Organizovaćemo veliki narodni miting protiv svega što se mimo procedura pokreće, a ako bude bilo potrebno, neminovno je da proglasimo nezavisnost, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarišući rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.

– Rekao sam i javno govorim da se genocid nije desio. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi u BiH. Da se lažno predstavljaju u BiH, te da su direktno upereni protiv Srpske i srpskog naroda u cjelini – navodi Dodik.

Ističe, da je zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučić, koji je mogao i da se ne bavi ovim pitanjem, ali je odlučio suprotno.

– Smatram da će Srpska prije svega, imati sjednicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i organizovanje jednog velikog narodnog mitinga. U Srebrenici je, na tom istom prostoru ubijeno 3.500 Srba, koje je kao takvo odbačeno, a pominje se samo stradanje Bošnjaka, sve se nastavlja u slijedu, ignorisanja Srba. Vučiću sam zahvalan na podršci – navodi Dodik te dodaje:

– Naravno da ću sve učiniti da do petog, kada imamo naš sabor, uvjerim predsjednika Vučića da podrži sve odluke koje namjerava Republika Srpska da donese. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi zajedno u BiH da taj izmišljeni akt u Ujedinjenim nacijama je upućen bez saglasnosti organa BiH da se lažno predstavljaju kao da predstavljaju BiH što naravno nije tako. Oni predstavljaju samo muslimansku odnosno bošnjačku stranu i direktno su upereni protiv Republike Srpske i Srpskog naroda – navodi Dodik.

Ukoliko dođe do odlučivanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, Dodik navodi da, Republika Srpska ne vidi nikakav smisao da ostane u BiH kao njen sastavni dio, te ćemo svoj status regulisati tako, da samostalno krenemo dalje.

Maksimović nakon smjene: Ljudi ne opraštaju tuđi uspjeh

Tuča i haos na letu: Avion morao hitno da sleti u Beograd (VIDEO)