in

Đukanović posle Crkve, Srbije i Rusije, izvređao i svoju državu

Foto: Depositphotos

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, nastavio je sa napadima, koje je započeo juče uvredama na račun Srpske pravoslavne crkve, Srbije i Rusije. Ovaj put, na Đukanovićevoj meti je Vlada Crne Gore, pa i sama država u kojoj živi.

Đukanović je na partijskom skupu DPS u Nikšiću rekao kako su „događaji na Cetinju pokazali da je Crna Gora možda jedina nezavisna država u svetu, jedina država članica Ujedinjenih nacija koja nema svoju Vladu, već je ona stručna služba jedne kvazi Crkve države Srbije“.
„Kada se ta Vlada našla u dilemi da li da zaštiti svoju prestonicu kao simbol crnogorskog slobodarstva i državnoga trajanja, ili da sledi agresivni slepi naum Srpske pravoslavne crkve da pokori Cetinje i da time pokuša da pokori Crnu Goru, ta Vlada nije imala nikakvu dilemu, već je sve svoje rezerve uključujući i bojne otrove stavila na raspolaganje Crkvi Srbije da pokori Cetinje i Crnu Goru“, rekao je Đukanović.

On je podsetio na obećanja i najave aktuelne vlasti da će osloboditi Crnu Goru, da će naša država biti društvo pravde, društvo vladavine prava, gde će slediti vreme punog ekonomskog prosperiteta.
„Danas smo godinu dana kasnije od tih promena i otprilike pola godine nakon promene vlasti u Nikšiću, videli da su zaista imali ozbiljnu nameru kada su najavili da će nas osloboditi od oslobođenja koje su doneli partizani i antifašisti i to brutalnim atakom na građansku, sekularnu i evropsku Crnu Goru“, istakao je Đukanović, prenosi RTCG.

Komšić: Dodik učestvuje u projektu prekrajanja granica i destabilizaciji regije

Cvijanović: Izetbegović je ekstremista sa kojim teško može da se gradi suživot