in

Detalji smrti supružnika: Ugušili se dok su spavali

Supružnici Igor Nešić (41) i njegova supruga Branka (38) nastradali su juče u svom domu u Nišu, a njih je Igorov otac pronašao mrtve u krevetu.

Sve se dogodilo u niškom naselju Branko Bjegović, gdje su u toku noći u snu umrli supružnici Igor (41) i Branka Nešić (38), inače poznati Tiktokeri.

Pretpostavlja se da su se Nešići ugušili tokom noći od trovanja plinom, koji su koristili za grijanje i kuvanje.

Tragedija se dogodila 27. novembra, a tijela je u sobi pronašao Igorov otac, kada je oko podneva nakon obavljenog posla u gradu došao kući.

– Kad sam ušao kod njih u sobu vidio sam da Igoru visi ruka pored kreveta. Noga je bila isto pored kreveta. Dozivao sam ga: “Igore, Igore”. Nije reagovao. Njegova supruga je ležala pored. Priđem, pipnem ga po licu, bio je hladan. Pokušao sam vještačko disanje, ali nije reagovao. Ohladio se načisto – ispričao je Miroslav.

Borili se za potomostvo

Branka je bila domaćica, a Igor je radio preko posredničke firme u okviru Duvanske industrije Niš. Kuća u kojoj su živjeli je u izgradnji, tek stavljena pod krov, u hodnicima su još građevinski materijali.

Nakon tri godine braka bili su riješeni da imaju porod, pa su se odlučili i da probaju s vantjelesnom oplodnjom.

U njihovoj Zejtinličkoj ulici kažu da je među njima dvoma bila iskrena i velika ljubav.

Igorov brat Saša je ispričao da su njegovi brat i snaja spavali jedno pored drugog u svojoj sobi i tako preminuli.

– Bio sam na poslu kada se to dogodilo. Oni su se odlučili da svoju sobu griju na šporet na kome su i kuvali, a on je na plin. Boca je do vrha bila napunjena par dana prije tragedije. I sada, sistem je tako izgleda napravljen, da boca kada je puna emituje toplotu kroz rernu koja je tom prilikom otvorena. I to grije odlično, ali kada se količina plina u boci smanji, onda krene da pušta plin u rerni. I samim tim gas izlazi napolje. Oni su spavali i tako se dogodila tragedija. Taj šporet na plin je skoro kupljen – objašnjava Saša i dodaje da je možda nesreća mogla da se izbjegne da se neko od njih dvoje probudio usled jakog mirisa plina.

Bili su stvoreni jedno za drugo

Prema njegovim riječima, Branka i Igor su bili stvoreni jedno za drugo.

– Otac i ja smo im nedavno predlagali da se greju na šporet na drva, ali njih dvoje su rekli “ovako na plin je ekonomičnije i čistije”, tako da smo to ispoštovali. O tom plinu i grijanju je isključivo Igor brinuo. Igor i Branka su bili sjajan bračni par. Ja sam radio pri vojsci pa sam dao otkaz kako bi se vratio ovde da radim i podigao sam kredit da postavimo krov, panele i drugo na kući – objašnjava Saša.

Igorov brat kaže da je bio užasnut kada je došao kući s posla i saznao za porodičnu tragediju jer mu otac nije javio, vjerovatno da se mnogo ne uznemiri zbog bratovljeve smrti. Igor i Branka su zajedno sahranjeni 29. novembra.

Upoznali se u emisiji “Provodadžija”

Supružnici su se, prema riječima njihovih prijatelja, upoznali u popularnoj televizijskoj emisiji “Provodadžija“, čija je i namjena da spoji dvoje ljudi koji traže ljubav.

Igor je bio aktivan i na svom Tiktok nalogu, a bio je poznat kao Giga, gdje je objavljivao razne smiješne klipove, a zarad humora često je stavljao i periku kako bi svojim pratiocima bio zanimljiviji i kako bi ih razveselio.

Na društvenim mrežama, Igor i Branka, često su objavljivali zajedničke fotografije, a oboje su posebno voljeli fotografiju sa njihovog vjenčanja. Kako se može vid‌jeti na njihovim profilima, samo deset dana prije smrti oni su proslavili godišnjicu braka.

Pripadnici IDF greškom ubili heroja koji je pucao na teroriste

Detalji tragedije kod Bijeljine: Sin osumnjičen da je usmrtio majku, pa zapalio njeno tijelo