in

Detalji nesreće u kojoj je stradao mladi policajac: Upucao se u srce

Policija Srbije

Nesreća se dogodila oko 9.15 sati u Ulici put šajkaškog odreda tokom redovne obuke polaznika COPO u Sremskoj Kamenici dok su polaznici pucali u metu.

Nezapamćena tragedija desila se juče na Gradskom strelištu u Novom Sadu kada se polaznik Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO), Veljko P. (21) iz okoline Beograda, slučajno upucao u grudi i preminuo.

Kobna greška

– Veljko P. je u rukama imao pištolj marke CZ 99. On je repetirao pištolj, ali se metak zaglavio u cijevi. On je sam pokušao da riješi problem, ali je načinio kobnu grešku.

– Budući pripadnici MUP Srbije juče su učili pucanje iz pištolja. Veljko P. i ostali momci bili su u vrsti i trebalo je da vežbaju pucanje u postavljene mete – kaže izvor medija iz istrage.

Prema riječima izvora upoznatih sa ovim nesrećnim slučajem, mladić je pištolj sa zaglavljenim metkom u cijevi okrenuo ka sebi.

– Navodno je potom prodrmao pištolj nekoliko puta i pokušao da ga otkoči. Međutim, u tom trenutku kada je pištolj bio u predjelu njegovih grudi, on je opalio. Tako je mladić sam sebe upucao u grudi, praktično u srce iz neposredne blizine – kaže izvor.

– Veljko P. se uhvatio za grudi, a krv je počela da šiklja iz rane. Srušio se nasred streljane i ostao da leži. Njegove kolege, ali i pretpostavljeni brzo su se pribrali i odmah reagovali. Pozvali su Hitnu pomoć i oni sami pokušali da mu pruže prvu pomoć. Slučaj su odmah prijavili i svojim kolegama koje su brzo došle na lice mjesta – prepričava sagovornik.

Kako kaže u tom trenutku nasatala opšta panika na strelištu.

– Kolege preminulog su bez riječi i pognute glave izašli iz streljane i autobusom su prevezeni u centar za obuku u Sremskoj Kamenici – kaže izvor.

– Ekipa Hitne pomoći je po dolasku na Gradsko strelište pokušala reanimaciju Veljka P., ali i pored svih napora ljekara mogli su samo da konstatuju smrt. Kolege Veljka P. su se do posljednjeg trenutka nadale da će on preživjeti, ali kad im je saopšteno da je preminuo nisu mogli da zadrže suze.

Pokušali reanimaciju

Povodom nesrećnog događaja juče su se oglasili i iz MUP saopštenjem.

– Polaznik (21) Centra za osnovnu policijsku obuku iz okoline Beograda tragično je, nesrećnim slučajem, izgubio život tokom obuke gađanja u Novom Sadu. Kolege i ekipa Hitne pomoći su odmah pokušali da ga reanimiraju, ali nažalost mladi polaznik je podlegao povredama. Na licu mjesta uviđaj su objavili pripadnici Policijske uprave Novi Sad i Višeg javnog tužilaštva – navodi se u saopštenju.

Sanjao da postane policajac

Na mjestu tragedije juče su bili brojni pripadnici MUP Srbije, kao i na destine policijskih automobila, forenzika, ali i dva saniteta.

– Nastradali mladić je sanjao da postane policajac i da zajedno sa kolegama služi i pomaže građanima Srbije. Njegova prerana smrt zaustavila ga je u toj namjeri – kaže sagovornik.

(Blic)

Bliska borba ruskog i ukrajinskog vojnika – UZNEMIRUJUĆI SNIMAK!

Iz Save spaseno 13 kubanskih državljana