in

Dečak kog su pretukli Albanci: Šutirali su me po glavi, pokidali lanac s krstićem i gazili ga

Trinaestogodišnji Nikola Perić koga su nepoznati napadači pretukli sinoć u selu Gojbulja nadomak Vučitrna primljen je u Kliničko – bolnički centar u Severnoj Mitrovici, a nakon saniranja zadobijenih povreda, zadržan je radi dalje opservacije.

Sa vidnim povredama iznad oka, podlivima i posekotinama na rukama i nogama, Nikola je za Kosovo onlajn rekao da je napadnut od grupe dečaka, starijih od sebe, bez ikakvog razloga.

„Igrao sam fudbal sa svojom braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dečaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam ja krenuo da bežim, sustigli su me i oborili na zemlju. Onda su me udarali i šutirali po glavi, telu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao”, vidno uznemiren i uplašen, govorio je Nikola.
Da je poslednji napad i prebijanje trinaestogodišnjeg Nikole Perića samo logični sled događaja onog što se dešava u poslednje vreme u Gojbulji smatra i njegov stric Aleksandar Perić.

“Život Srba u Gojbulji je veoma težak i mogu slobodno da kažem da se ovako nešto i očekivalo od Albanaca koji svakodnevno provociraju. Oskrnavili su nam crkvu, oštetili groblje, gotovo svakodnevno napadaju dolaze u selo da provociraju, a najčešće je na meti škola gde su i Nikolu napali, kada je sa svojim drugovima igrao fudbal“, kaže Perić.

Komšije Bošnjaci zidaju pravoslavni hram

Hrvatski predsednik ucenjuje Srbiju: Ili EU ili Rusija – odlučite